Preview

ЕТ ӨНЕРКӘСІБІНДЕ ШЫҒЫНДАРДЫ ЕСЕПКЕ АЛУ ОБЪЕКТІЛЕРІ ЖӘНЕ ӨНІМ САПАСЫН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ

Толық мәтін:

Аннотация

Ет, ет өнімдерін және қосалқы өнімдер өндірісіндегі есепке алудың технологиялық сатылары келтірілген. Бастапқы есепке алу құжаттары негізінде өндірістік процеске шаруашылық субъектерін басқаруда қажетті шығындар анықталған. Ет өнімдерін өндіруде және қайта өңдеудегі сапа көрсеткіштерін есепке алу және бақылауға мүмкіндік беретін есепке алу объектілерінің жіктелуі берілген. Өнімдердің бәсекелестік қабілетін арттырудың негізгі бағыттары көрсетілген.

Автор туралы

М. И. Касеинова
«Нархоз» университеті
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. Система обьектов учета и мест возникновения затрат мясоперерабатывающих предприятий АПК Волгоградской области. Мелихов В.А., Таможнев А.С. [Электронный ресурс].- 2012 год: http://www.uecs.ru/uecs-39-392012/item/1125-2012-03-14-05-24-54 (дата об-ращения: 05.05.2016).

2. Тайгашинова К.Т. Өнімдердің, қызметтер мен жұмыстардың өзіндік құнын калькуляциялау. - Ауд. Акишев М.Қ., Алматы: «Издательство LEM» ЖШС, 2012. - 324 б.

3. Зонин В.Г. Современные производство колбасных и солено-копченных изделий.- СПб.: Профессия, 2006. - 224 с.

4. Кенжебаева З.С., Беймбетова А.Е. Ет нарығын дамыту - еліміздің стратегиялық азық-түлік қауіпсіздігі құрылымының негізі// Теоретикалық және ғылыми-практикалық журнал Аграрлық нарық проблемалары. - 2014. - №2 (сәуір-маусым). - 64-70 б.

5. Тайгашинова К.Т., Тлеукабылова К.Б. Значение производственной бухгалтерии в условиях формирования рынка - Алматы: ТОО «Издательство LEM», 2005. - 36 с.

6. Kaplan R.S., Norton D.P. Linking Strategy to planning and Budgeting// Harvard Business School Publishing. 5/15/00. 3p.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Касеинова М.И. ЕТ ӨНЕРКӘСІБІНДЕ ШЫҒЫНДАРДЫ ЕСЕПКЕ АЛУ ОБЪЕКТІЛЕРІ ЖӘНЕ ӨНІМ САПАСЫН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ. Аграрлық нарық проблемалары. 2016;(3):131-136.

Қараулар: 129


ISSN 1817-728X (Print)
ISSN 2708-9991 (Online)