Preview

ЕТ ӨНЕРКӘСІБІНДЕ ШЫҒЫНДАРДЫ ЕСЕПКЕ АЛУ ОБЪЕКТІЛЕРІ ЖӘНЕ ӨНІМ САПАСЫН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ

Abstract

Technological stages of accounting in production of meat, meat products and by- products have been presented. Production process costs required in management of economic entities have been determined based on data of primary record documentation. The classification of accounting objects, which allows to keep records and control of quality parameters in production and processing of meat products has been presented. Main directions of improvement of product competitiveness have been shown.

About the Author

М. Касеинова
«Нархоз» университеті
Kazakhstan


References

1. Система обьектов учета и мест возникновения затрат мясоперерабатывающих предприятий АПК Волгоградской области. Мелихов В.А., Таможнев А.С. [Электронный ресурс].- 2012 год: http://www.uecs.ru/uecs-39-392012/item/1125-2012-03-14-05-24-54 (дата об-ращения: 05.05.2016).

2. Тайгашинова К.Т. Өнімдердің, қызметтер мен жұмыстардың өзіндік құнын калькуляциялау. - Ауд. Акишев М.Қ., Алматы: «Издательство LEM» ЖШС, 2012. - 324 б.

3. Зонин В.Г. Современные производство колбасных и солено-копченных изделий.- СПб.: Профессия, 2006. - 224 с.

4. Кенжебаева З.С., Беймбетова А.Е. Ет нарығын дамыту - еліміздің стратегиялық азық-түлік қауіпсіздігі құрылымының негізі// Теоретикалық және ғылыми-практикалық журнал Аграрлық нарық проблемалары. - 2014. - №2 (сәуір-маусым). - 64-70 б.

5. Тайгашинова К.Т., Тлеукабылова К.Б. Значение производственной бухгалтерии в условиях формирования рынка - Алматы: ТОО «Издательство LEM», 2005. - 36 с.

6. Kaplan R.S., Norton D.P. Linking Strategy to planning and Budgeting// Harvard Business School Publishing. 5/15/00. 3p.


Review

For citations:


. Problems of AgriMarket. 2016;(3):131-136. (In Russ.)

Views: 127


ISSN 1817-728X (Print)
ISSN 2708-9991 (Online)