Preview

CRITERIA FOR ASSESSING COMPETITIVENESS OF MEAT PROCESSING ENTERPRISE

Толық мәтін:

Аннотация

Қазақстан АӨК етті қайта өңдеу секторының бәсекелестік қабілетін арттыру про- блемалары қарастырылған. Ет өнімдерін өндіру бағытындағы кәсіпорындар үшін оның үлгісін құруда интегральды-индексті әдісін қолдана отырып бағалаудың әдістемелігі көрсетілген. Бәсекеге қабілеттік деңгейін анықтау кәсіпорындар қызметі операциялық тиімділігінің индекстерін (коэффициенттерін), оның инновациялығы мен бейімделулігіне есептеуге негізделген. Ұсынылған ет қайта өңдеу кәсіпорындарының бәсекелестік қабілеті деңгейін бағалау әдісі теориялық зерттеулерде және экономикалық талдау тәжірибесінде кеңінен қолдануға мүмкін болатын инструмент (құрал) болып саналады.

Автор туралы

A. Dzhusibaliyeva
Kazakh Agrotechnical University named under S.Seifullin
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. Государственная программа по развитию агропромышленного комплекса в Республике Казахстан на 2013-2020 годы «Агробизнес-2020».

2. Доклад министра сельского хозяйства РК на заседание Правительства РК http://www.minagri.gov.kz. (дата обращения 08.06.2016). [Электронный ресурс].-2015:

3. Забелин П.В., Моисеева Н.К. Основы стратегического управления: учебное пособие. - М.: «Маркетинг», 1998.  C. 195-198.

4. Данные официального интернет-ресурса Министерства сельского хозяйства РК. - http://www.minagri.gov.kz. (дата обращения 15.06.2016).

5. Аюлов А.М., Кожахметова Г.А., Есмагулова Н.Д. Развитие пищевой и перерабатывающей промышленности Республики Казахстан // Проблемы агрорынка. - Алматы.-2016.- №1.-С.-78-83

6. Нарынбаева А.С., Батыргужинов С.Б. Международный опыт обеспечения продовольственной безопасности // Проблемы агрорынка. - Алматы.-2015.- №4.-С.-28-30


Рецензия

Дәйектеу үшін:


. Проблемы агрорынка. 2016;(3):81-87.

For citation:


Dzhusibaliyeva A.K. CRITERIA FOR ASSESSING COMPETITIVENESS OF MEAT PROCESSING ENTERPRISE. Problems of AgriMarket. 2016;(3):81-87. (In Russ.)

Қараулар: 108


ISSN 1817-728X (Print)
ISSN 2708-9991 (Online)