Preview

CRITERIA FOR ASSESSING COMPETITIVENESS OF MEAT PROCESSING ENTERPRISE

Abstract

Issues of improvement of competitiveness of meat processing sector in AIC of Kazakhstan have been considered. Methodology of its evaluation for meat production enterprise using integral-index method of constructing its model has been presented. Determination of competitiveness level is based on calculation of indices (coefficients) of enterprise operation efficiency, its innovation and adaptability. The proposed method of evaluation of competitiveness level of meat processing enterprises is a tool which is possible to use widely in theoretical research and practical economic analysis.

About the Author

A. K. Dzhusibaliyeva
Kazakh Agrotechnical University named under S.Seifullin
Kazakhstan


References

1. Государственная программа по развитию агропромышленного комплекса в Республике Казахстан на 2013-2020 годы «Агробизнес-2020».

2. Доклад министра сельского хозяйства РК на заседание Правительства РК http://www.minagri.gov.kz. (дата обращения 08.06.2016). [Электронный ресурс].-2015:

3. Забелин П.В., Моисеева Н.К. Основы стратегического управления: учебное пособие. - М.: «Маркетинг», 1998.  C. 195-198.

4. Данные официального интернет-ресурса Министерства сельского хозяйства РК. - http://www.minagri.gov.kz. (дата обращения 15.06.2016).

5. Аюлов А.М., Кожахметова Г.А., Есмагулова Н.Д. Развитие пищевой и перерабатывающей промышленности Республики Казахстан // Проблемы агрорынка. - Алматы.-2016.- №1.-С.-78-83

6. Нарынбаева А.С., Батыргужинов С.Б. Международный опыт обеспечения продовольственной безопасности // Проблемы агрорынка. - Алматы.-2015.- №4.-С.-28-30


Review

For citations:


Dzhusibaliyeva A.K. CRITERIA FOR ASSESSING COMPETITIVENESS OF MEAT PROCESSING ENTERPRISE. Problems of AgriMarket. 2016;(3):81-87. (In Russ.)

Views: 106


ISSN 1817-728X (Print)
ISSN 2708-9991 (Online)