Preview

ПРОБЛЕМЫ ФОРМИРОВАНИЯ ЭКСПОРТНЫХ РЕСУРСОВ МЯСНОГО ЖИВОТНОВОДСТВА В КАЗАХСТАНЕ

Толық мәтін:

Аннотация

Қазақстандағы мал шаруашылығы - аграрлық секторының маңызды салалары-ның бірі. Мұнда кейбір жылдары ауыл шаруашылығы жалпы өнімінің жартысынан көбі алынады. Елдегі табиғи мал азығы жерлерінің көп болуы бәсекеге қабілетті, экологиялық таза мал шаруашылығы өнімдерін өндіруге мүмкіндік береді. Мақалада ағымдағы ахуалға талдау берілген, ет бағытындағы мал шаруашылығының экспорттық ресурстарын қалып-тастыру-дың негізгі проблемалары анықталған, еттің жекелеген түрлерінің дамуындағы қалыптасқан үйлесімсіздік, сұраныс пен ұсыныс, рыноктағы баға ахуалы қарастырылған. Республикада-ғы ет бағытындағы мал шаруашылығы өнімдерінің экспорттық әлеуетін дамытуды жеделдетуге мүмкіндік беретін шаралар келтірілген.

Авторлар туралы

А. Молдашев
Казахский НИИ экономики АПК и развития сельских территорий
Қазақстан


Г. Никитина
Казахский НИИ экономики АПК и развития сельских территорий
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. Никитина Г.А., Хан Ю.А., Гусева Г.Я. Меры по развитию экспортного потенциала аграрной продукции Казахстана.- Алматы, 2014. - 55 с.

2. Ворошилова И. Эффективность производства мяса и мясных продуктов - основа их конкурентоспособности // АПК: экономика, управление. - 2012.-N 5. -С. 53-60

3. Демидова З.Н. Техническое регулирование в отрасли пищевой промышленности // Деловой форум «Kazakhstan food market».- Алматы, 2014.- 43 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Молдашев А.Б., Никитина Г.А. ПРОБЛЕМЫ ФОРМИРОВАНИЯ ЭКСПОРТНЫХ РЕСУРСОВ МЯСНОГО ЖИВОТНОВОДСТВА В КАЗАХСТАНЕ. Проблемы агрорынка. 2016;(2):7-15.

Қараулар: 122


ISSN 1817-728X (Print)
ISSN 2708-9991 (Online)