Preview

ПРОБЛЕМЫ ФОРМИРОВАНИЯ ЭКСПОРТНЫХ РЕСУРСОВ МЯСНОГО ЖИВОТНОВОДСТВА В КАЗАХСТАНЕ

Abstract

Livestock production in Kazakhstan - is one of the most important branches of agrarian sector, which in some years provides more than a half of gross agricultural output. The availability of the vast natural grasslands in the country provides an excellent opportunity to produce competitive and environmentally friendly livestock products. The paper presents the analysis of current situation, identification of main issues of formation of meat livestock production export resources, it explores the existing imbalances in the development, supply and demand of certain types of meat, price situation on market. It presents measures on acceleration of meat livestock production export potential development in the country.

About the Authors

А. Молдашев
Казахский НИИ экономики АПК и развития сельских территорий
Kazakhstan


Г. Никитина
Казахский НИИ экономики АПК и развития сельских территорий
Kazakhstan


References

1. Никитина Г.А., Хан Ю.А., Гусева Г.Я. Меры по развитию экспортного потенциала аграрной продукции Казахстана.- Алматы, 2014. - 55 с.

2. Ворошилова И. Эффективность производства мяса и мясных продуктов - основа их конкурентоспособности // АПК: экономика, управление. - 2012.-N 5. -С. 53-60

3. Демидова З.Н. Техническое регулирование в отрасли пищевой промышленности // Деловой форум «Kazakhstan food market».- Алматы, 2014.- 43 с.


Review

For citations:


, . Problems of AgriMarket. 2016;(2):7-15. (In Russ.)

Views: 124


ISSN 1817-728X (Print)
ISSN 2708-9991 (Online)