Preview

АҚМОЛА ОБЛЫСЫ АСТЫҚ ӨНДІРІСІНІҢ ТҰРАҚТЫЛЫҒЫНА ӘСЕР ЕТЕТІН ФАКТОРЛАР

Толық мәтін:

Аннотация

Регрессивтік талдау негізінде экономикалық факторлардың Қазақстан Республикасы Ақмо- ла облысы астық өндірісінің тұрақтылығына әсері анықталған. Ауыл шаруашылық кәсіпо- рындарының қаржылық жағдайларының нашарлауына байланысты өнім көлемінің төмен- деу себептері көрсетілген. Астық өндірісін өсіруге және интенсифтендіруге бағытталған ша- ралар кешені ұсынылған.

Авторлар туралы

Қ. Қ. Абуов
С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
Қазақстан


А. К. Шаймерденова
С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
Қазақстан


Г. Ж. Құттаяқова
С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. Габдуалиева Р.С. Сельское хозяйство региона как объект государственного регулирования //Вестник КазНУ им. Аль-Фараби. Серия экономическая, 2006.- №6(58).-С. 14.

2. Жапаров К.Ж., Жапаров Т.К. Региональные проблемы устойчивости аграрного производства и продовольственной безопасности.- Костанай, 2006.- 263 б.

3. Бойко И.П. Проблемы устойчивости сельскохозяйственного производства. - Ленинград: Издательство ленинградского уни- верситета, 1986. - 169 б.

4. Векленко В.И. Устойчивость земледелия - сущность, способы измерения, прогнозирование //Вестник сельскохозяйственной науки- 1990.- №9.- С. 76-83

5. Есжанов А.С. «Экономический механизм устойчивости сельскохозяйственных предприятий (на примере Костанайской области РК)», Диссертация на соискание ученой степени к.э.н. Астана - 2009 ж.

6. Казахстан за годы независимости 1991-2009. Статистический сборник. Астана, 2010 - 188б.

7. Статистический ежегодник Казахстана. Статистический сборник / под ред. А.А. Смаилова. - Алматы: Агенство Республики Казахстан по статистике, 2014. - 432б.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Абуов Қ.Қ., Шаймерденова А.К., Құттаяқова Г.Ж. АҚМОЛА ОБЛЫСЫ АСТЫҚ ӨНДІРІСІНІҢ ТҰРАҚТЫЛЫҒЫНА ӘСЕР ЕТЕТІН ФАКТОРЛАР. Аграрлық нарық проблемалары. 2015;(3):85-89.

Қараулар: 105


ISSN 1817-728X (Print)
ISSN 2708-9991 (Online)