Preview

СОСТОЯНИЕ СВЕКЛОСАХАРНОГО ПРОИЗВОДСТВА В РЕСПУБЛИКЕ КАЗАХСТАН

Abstract

The analysis of current state of sugar beet production plays an important role in ensuring raw ma- terial independence and enhancing the competitiveness of domestic production of sugar. Based on the analysis the strategy and tactics of enterprise has been developed, major trends and pat- terns of development of existing relationships in sugar industry have been outlined, plans and management decisions have been justified, implementation has been monitored, results of ac- tivities of companies- producers of beet and sugar have been evaluated- as the authors note.

About the Authors

Г. Жаксыгулова
Казахский национальный университет им. аль-Фараби
Kazakhstan


А. Нурмагамбетова
Казахский национальный университет им. аль-Фараби
Kazakhstan


References

1. Бримжаров Т.К., Акимбекова Г.У. Свеклосахарное производство Казахстана в условиях перехода к рынку. - Алматы: КНИИЭОАК, 1995. - 85 с.

2. Бугаенко И.Ф. Повышение эффек- тивности свеклосахарного производства: технологические аспекты // Сахар. - 2002. - № 2. - С. 37-40.

3. Керашев М.А., Сухина Н.Ю., Шевцов В.В. Формирование системы управления издержками производства на предприятиях сахарной промышленности Краснодарского края: монография / Ин-т соврем. технологий и экономики. - Краснодар, 2001. - 240 с.

4. Боярский Л.Г. Производство и ис- пользование кормов.- М.: Росагропром- издат, 1988. - 222с.

5. Методические рекомендации по разработке научных и справочных материалов по образованию и вовлечению в оборот вторичных сырьевых ресурсов пищевой и перерабатывающей промышленности от- раслей АПК России. - М.: АгроНИИТЭИПП, 1995. - 44 с.


Review

For citations:


, . Problems of AgriMarket. 2015;(2):65-74. (In Russ.)

Views: 107


ISSN 1817-728X (Print)
ISSN 2708-9991 (Online)